Nutidens mode

Nutidens mode

Dagens mode pendlar mellan då och nu och egentligen finns det ingen speciell stil som gäller. Man tar trender lite varstans ifrån och bäddar in dem i olika teman. Det som dock har blivit uppseendeväckande är att man börjar tillverka allt fler ekologiska kläder och tyger som värnar om miljön och som symboliserar bättre kvalité. På så vis går man samtidigt tillbaka till gamla anor men gör det med ny teknologi.

Nutidens mode handlar mycket om att handla nytt trots att man egentligen inte har behov av det. Mode symboliserar den man är och den man vill visa sig vara. Förr handlade det också mycket om att framhäva sin manlighet eller kvinnlighet, medans kläder idag lika gärna kan spela stor roll för att visa upp sina politiska åsikter. Androgynt mode har mestadels blivit förknippat med skandinaviskt mode, eftersom många svenska modemärken vill kunna designa unisex.

Mixen av material har också blivit ett nutida påfund genom att alltfler nya och teknologiska material får sig ett uppsving. Kläder ska vara praktiska och snygga på samma gång och kunna användas till gymmet, såväl som till en fest. På samma gång smyger det sig in tendenser från andra modeeror som vi ser i dagens klädkollektioner.

writers