Modemissarna du inte ska göra

Modemissarna du inte ska göra

Alla vill klä sig snyggt, bekvämt, trendigt och kanske även ha sin egen stil men genom åren harva sett alla möjliga modemissar. Här går vi igenom några av dem så du vet vad du ska undvika.

Underkläder


Det är inte snyggt att visa övre linningen på underkläderna över jeansen. Det spelar ingen roll om det är whale tale med stringtrosor eller raggarhäng ner till knäna. Eller streetwear-stil. Att ha byxlinningen precis under rumpan är inte snyggt. För en snygg look gäller det att underkläderna matchar byxorna och hade det varit meningen att hela baken skulle synas hade du inte ens behövt byxor. Vill du visa dina stringtrosor kan du återgå till 80- och 90-talet, ha trosorna utanpå och skaffa benvärmare. Men det är inte snyggt iallafall. Enda gången det kan vara okej är möjligtvis på killar som endast visar en bredare linning av kalsongerna precis över byxlinningen, men då endast linningen, inget mera. Behåll rumpa och stringtrosor innanför byxorna tack. Visa inte skåran heller.

Arbetskläder

Allt för många springer runt på stan i arbetskläder som om de vore trendiga. Javisst, cargo-pants i all ära, men rejäla arbetskläder har en funktion. De ska vara hållbara och praktiska och fyllda med en massa verktyg. Inte den senaste mobiltelefonen. Visst kan det hända att du kan behöva uträtta ett ärende på stan medan du har arbetskläderna på, men det är stor skillnad på en fika på ett trendigt café med vännerna till att springa inom apoteket efter att du har varit och handlat småspik i bygghandeln. Hos Buildor kan du köpa riktigt bra och ändamålsenliga arbetskläder till bra pris som passar för just de där tillfällena då du ska hålla på i trädgården, huset eller arbetet. Hitta bra kläder till rätt ändamål, och gör det smidigt för dig, handla online.

Märkeskläder

Att springa runt i märkeskläder bara för att visa upp sig är ganska vanligt. Här kan det dock bli alldeles för mycket. Tårta på tårta om du har klätt hela dig i dyra märken. Det kanske passar en filmstjärna eller en annan typ av kändis, men vanligt folk ser ut som dåligt pyntade julgranar, allrahelst om det blandas fritt och vilt av märkena på en och samma gång. Använd gärna märkeskläder, men du behöver inte skylta med lappar eller loggor. Kläder av kvalitet talar för sig själva och inger en viss stil. Låt kläderna tala, inte loggorna.

Träningskläder

Tillhör du dem som springer runt på stan och ser ut som om du just lämnade gymmet? Eller du kanske helst visar dig i träningsbyxor med stora loggor på festen du blev bjuden till? Det är ingen vidare stil att komma på fest i träningsbyxor som en reklampelare. Och yogabyxor ihop med full sminkmundering och en trendig handväska är ju bara nej! Låt träningskläderna vara just träningskläder eller fisa-hemma-kläder men byt om till vettiga kläder om du ska göra stan eller visa dig i sociala sammanhang.

writers