Mode: fängslande eller frigörande

Mode: fängslande eller frigörande

Nog finns det en del som mest tycker att allt det här med mode är lite störigt. Att behöva lägga tid, energi och pengar på att följa trender och se ut på ett visst sätt vid en viss tidpunkt. I vilket syfte, undrar man kanske. För att samla komplimanger på hög? För att väcka avundsjuka känslor och stickande blickar?

Nej, så tänker bara den allra värsta typen av pessimistisk och levnadstrött tråkmåns. För dem som förstår vad mode är och gör för mänskligheten är saken diametralt annorlunda, rentav motsatt. De som förstår på ett djupt mänskligt plan hur mode och stil för oss närmare varandra. Hur det är ett uttryck för människans eviga lust att leva och uttrycka sig. Hennes önskan om att få synas och finnas som en stjärna – som den stjärna var och envar är – i sitt liv och i många andras.

De som har en koppling till mode som är av denna höga kaliber borde allvarligt överväga att göra affärer på området. Om man verkligen har en känsla för vad som går hem nu, vad som kommer gå hem framöver och dessutom kunskaper om hur det sett ut rent historiskt – är det inte en helt dum idé att starta eget. Som med allt annat här i livet innefattar det vissa risker, men för att maximera sina utsikter om man har oturen att ha att göra med en kund som inte sköter sig, så kan det vara en god idé att få hjälp med bland annat inkasso. Ett annat område som ofta blir jobbigt för den nya småföretagaren är redovisningen. Antingen lär man sig konsten att redovisa själv och sparar på så sätt en del pengar eller så letar man upp en revisor genom referenser. Fråga någon som du litar på och som det gått bra för – om hen kan rekommendera en redig revisor åt dig.

Se också till att blicka utåt mot världen redan i ett tidigt skede av ditt företags- och varumärkesbyggande. Det kan hjälpa dig något enormt. Försök även bygga ett kontaktnät av hög kvalitet. Om du inte är social eller rättare sagt: om du tror att du inte är det – så bli det. Eller försök få en operativ lägstanivå som är brukbar och leta sedan upp affärspartners eller anställda som har lättare för det sociala.

Avslutningsvis delar vi med oss av en upplyftande pärla som vi råkade springa på. För kanske är det så att Michael Kors har rätt trots allt? Han påstår ju att ens sinne för humor har en hel del att göra med ens känsla för stil, mode och visuell finess. Om så är fallet så går du i dina modeförehavanden nu en ljus och garanterat rolig karriär till mötes. Lycka till med ditt imperium!

writers