Trendiga kläder vad gäller street wear

Trendiga kläder vad gäller street wear

En av de nya trenderna som dyker upp nu i vår inom modebranschen är att män börja bära mera kläder med en cool street-stil.

From Manchester


I street-stilen för män märks bland annat tyget manchester. Det gäller väl i första hand byxor, som dessutom är lite större och bredare i passformen. Det gäller även överdelar. Manchester är riktigt snyggt, och även ett tyg som är skönt och passar utmärkt till en mer avslappnad street-stil.

Något för stort

En annan trend är oversize, för stora kläder. Klädernas passorm eller silhuett blir väldigt lös. Materialen är mjuka. Detta gäller i synnerhet ytterplagg, men i viss utsträckning även skjortor, och även tröjor. Det blir nästan lite rapstuk över det om man tar på sig ett par säckiga jeans. Men idén är inte att överdriva stilen så att det blir en slags gangstastil utan det ska vara lagom street och casual utan att det blir som en överdriven karikatyr som inte är så smakfull.

Dubbelknäppt kavaj


En annan trend som man kan notera är att det ska vara dubbelknäppt. En väldigt stor andel knäpper till exempel kavajer dubbelt.Det gör att intrycket blir mindre formellt med en lite mjukare framtoning, och inte lika starkt och stramt.

Göm dig med kamouflageplagg

En ytterligare trend, som väl har funnits och sedan försvunnit men som nu alltså verkar vara på väg tillbaka, är kläder som har hämtat tydlig inspiration från det militära. Typiska kamouflagemönster och gröna detaljer är saker som man enkelt kan känna igen från militärens värld och deras övningar. Ett annat exempel på kläder med detaljer från armén är särskilda praktiska fickor på både byxor och jackor.

Polotröjor

En trend som man kanske får njuta av just nu men som kanske man inte möter våren i är polotröjor. Vissa bär en polotröja ovanpå en skjorta. Andra bär den helt och hållet utan skjortan och låter polotröjan slå ut skjortan helt från en outfit. Men man behöver tänka på att ens rock eller jacka behöver vara stor nog för att rymma en lite tjockare polotröja undertill.


För den som hellre kör en mer preppy stil kan det vara läge att hämta inspiration antingen från hästpolons eller golfens värld. Om man rider kan det även vara perfekt att hämta inspiration från häststallens område. Det rör sig ofta om riktigt fina, stilrena och tidlösa plagg som fungerar även utanför hästridningen. Dock kan det bli lite väl formellt för vardagsklädsel men det fungerar perfekt i lite mer formella sammanhang. Om du vill hitta en snygg kostym som är som gjord för att rida i så hittar du nog vad du letar efter genom att gå in och hitta din favorit på Hestbolaget, ny eller begagnad. Där kan du nog hitta ett par riktigt snygga ridbyxor och en tjusig kavaj. Antagligen hittar du någonting som gör dig mer än nöjd.

writers