Modetrender för män

Modetrender för män

Det här med att vara modemedveten är inte något som är exklusivt för kvinnor. Att ha ett intresse för att klä sig snyggt är också vanligt bland män. Det kan vara svårt att hänga med i svängarna eftersom mode och trender är något som ständigt förändras och därför har vi i det här inlägget valt att ge dig en överblick på de trender som råder för herrar just nu.

Jacka

Om vi börjar med ytterplaggen så är en overshirt det du bör satsa på om du vill vara trendig. En overshirt är en skjorta som är tillverkad i ett tjockare material vilket är praktiskt eftersom du kan använda en overshirt inomhus, men också som jacka utomhus. Du kan hitta overshirt för herr i onlinebutiker som säljer kläder, men också i de fysiska butikerna.

Linne

Med ordet linne menar vi i det här fallet materialet och inte plagget. Linne är ett material som är trendigt nu när det är sommar eftersom det är ett lättsamt material att ha på sig under de dagar då det är extra varmt ute. Det är till exempel trendigt att bära skjortor gjorda i linne. När du ska välja en skjorta i linne ska du välja en skjorta som går i en naturfärg, till exempel brun, grön eller naturvit.

Byxor

Det finns två olika sorters byxor som är trendiga för herrar just nu. I och med att allt fler har behövt jobba hemifrån det senaste året har man kunnat se de även på modet. Det är både trendigt och bekvämt att bära enkla mjukisbyxor. Men om du vill klä upp dig något mer är det ett par sköna chinos eller kostymbyxor du ska satsa på. Dessa byxor funkar både att klä upp sig till men de gör sig även fina till mer vardagliga plagg. Till exempel till T-shirten. Välj gärna ett par byxor som går i en mer neutral färg om du vill kunna kombinera byxorna till flera olika sorters överdelar. Till exempel byxor i vitt, svart eller en neutral grön färg eller brun.

Set

Något annat som är väldigt trendigt just nu är set. Ett set är ett klädset där överdelen och underdelen matchar. Du kan till exempel köpa en tracksuit om du vill ha en mer avslappnad klädsel som följer street stilen. Då ska du välja en tracksuit av ett sportigare märke, till exempel adidas eller just hype. Men om du istället vill klä upp dig lite mer är det en tvådelad kostym du ska investera i. Det är väldigt trendigt att bära tvådelade kostymer där kavajen matchar med kostymbyxan. Fördelen med dessa set är att de är enkla att kombinera med andra kläder. Om du till exempel köper en tvådelad kostym går det utmärkt att bära en enkel T-shirt till dina kostymbyxor för att enkelt kunna klä upp dig med den tillhörande kavajen till om du till exempel blir lockad till en after work med dina kollegor. Då kan du smidigt slänga på dig kavajen för att snabbt bli mer uppklädd.

writers