Elle

Elle

Elle betyder ”hon” på franska och namnet och tidningen kommer också från Frankrike. Den finns dock numera i 44 versioner i olika länder, men den första utgåvan gavs ut 1945. Tidningen ägs av Lagardère Group i Paris.

Historien om Elle är intensiv och intressant. Modeälskaren Helene Gordon föddes i Ryssland men levde i Paris där hon också träffade en man vid namn Pierre Lazareff. Under kriget flydde dem till USA där Helene tog jobb på olika modetidningar, bland andra Harper’s Bazaar. Det var också där hon drömde om att få grunda sin egen modetidning och när kriget var slut flyttade paret tillbaka till Paris och Elle skapades. Precis som Vogue har Elle uppmärksammat en rad inhemska och internationella modeller och fotografer och bland andra blev sexikonen Brigitte Bardot upptäckt tack vare Elle.

Elle är en mångsidig tidskrift som inte bara ger ut en version utan även Elle Interiör och Elle Mat & Vin. I Sverige ägs svenska Elle av Allers förlag som ligger på Östermalm i Stockholm. Svenska Elle kom ut 1988 och har nu den före detta modestylisten Cia Jansson som chefredaktör, vilket var väntat. Elle har också en designgala och ger även ut Elle Beauty Awards till de bästa skönhetsprodukterna.

writers