Drömmer du om att arbeta med mode?

Drömmer du om att arbeta med mode?

Det är många som drömmer om att få arbeta i modebranschen på något sätt. Det finns många jobb att välja på inom modeindustrin. Vissa yrken kräver en naturlig talang eller ett särskilt utseende, medan andra kräver en utbildning.

Mode och skönhet

Tänk att få hålla på med mode och skönhet hela dagarna. En dröm som vissa lyckats uppnå, men än fler längtar efter. Det finns många olika vägar som du kan använda för att ta dig in i modeindustrin, beroende på din begåvning. Ett sätt att sätta igång redan idag, är faktiskt genom att starta en blogg eller Youtubekanal om mode. Om du gör ett bra arbete, skriver långa artiklar och verkligen ger något av värde till både läsare och branschen, så kan du skapa ett namn för dig och på så sätt lättare kunna få ett intressant jobb. Det är tros allt så både Kenza och Bianca gjort. Med rätt slags blogg kan du börja tjäna pengar ganska snabbt. Det tar förvisso tid att bygga upp en stor och bra blogg, men efter ett halvår kan du börja få några hundralappar extra i månaden. Med hårt arbete kan det bli tusenlappar. Är det däremot så att du behöver pengar på en gång, så kan du sälja guld och diamantsmycken som du har hemma till Diamantbrev – beställ hem ett gratisbrev, kostnadsfritt, enkelt & säkert.

Det egna klädmärket

Om din dröm är att ha ett eget klädmärke finns det två vägar som du kan gå: bli designer eller anlita en designer. Vilken väg du ska satsa på beror på din personlighet. Om du älskar att sy, hålla på med material och är konstnärlig, så kan du söka till en designutbildning, som designhögskolan i Umeå. Det tar lång tid att bygga upp ett eget märke som designer, men det är ett jobb som ger en möjlighet att vara kreativ och se hela världen. Om du däremot hellre vill hänga med i trenderna, nutidens mode, så kan du starta ett eget klädmärke, men be en designer designa dina kläder utifrån den tanke som du har. När du har färdiga mönster kontaktar du en fabrik i Östeuropa eller Asien, och ber dem sy upp kläderna. För att lyckas på detta sätt måste det bo en liten försäljare i dig, men det är helt möjligt att lyckas.

Butik

Ett vanligare och enklare sätt att arbeta med mode är helt enkelt att jobba i en klädbutik. Det kan också vara ett bra sätt att lära dig lite om branschen bakom kulisserna, även om du jobbar som butiksbiträde på HM och aldrig beställer hem kläder. All erfarenhet är bra. Du kan också starta en egen klädbutik och sälja andras klädmärken – antingen som fysisk butik eller online.

writers